Geleneksel mutfak lezzetlerimizdeki 'markalaşma' projelerine bir de 'börekçi' eklendi. Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, Petkim,Tüpraş gibi sanayi tesisleri arasında 2004'te 60 metrekarelik bir dükkanla başlayan 'Göçmen Börekçilik' şu anda 49 şubeli bir zincir olmuş durumda. Birkaç hafta önce de 1.000 metrekare kapalı alana sahip üretim tesisinden, 3.500 metrekare kapalı alana sahip yeni 'börek fabrikası'na taşınan firmada 125 kadın, günde 3.5 ton 'boşnak böreği' üretiyor. Göçmen Börekçilik'i, Körfez'de 25 sene kasap olarak hizmet vermiş bir esnafın çocukları olan İlker ve Taner Dönmez kardeşler, anneleri Gönül Hanım ile birlikte kurmuşlar.
GÖÇMEN Börekçilik'in kurucularından ailenin annesi Gönül Dönmez şunları söyledi: "Ben, ev hanımı olarak ekmeğimi, böreğimi kendim yapardım. Kışın iki çuval unu bitirirdim. Bu böreğe bizim oralarda 'çarşaf böreği' deriz. Muhacirlerin evde yaptığı börektir. Biz Boşnak değiliz ama Balkan'larda çok yaygın bir börektir.Çocuklar futbolcu olmak istiyordu,çeşitli takımlarda oynadılar,baktılar ilerleyemiyorlar,futbolu bırakıp börekçiliğe başladılar.
Beni de kandırdılar başlangıçta börekleri ben yapıyordum.Sonra 2-3 komşu geldi ,şimdi 125 kadın börek yapıyor,makina kullanmıyoruz. Elde açıyoruz yufkayı, katkı maddesi kullanmamak için.Şuan 49 noktadayız.
Marka tescilini de yaptırdık.''