“Cinsiyet, Teknoloji ve İşin Geleceği” başlığıyla yayımlanan çalışmada, 28 OECD ülkesi ve Kıbrıs Rum Kesimi ile Singapur’un dahil edildiği çalışmada 26 milyon kadının işinin teknolojik dönüşümden etkileneceğini ortaya konuldu. Küresel olarak ise 180 milyon kadının teknolojik dönüşüm nedeniyle işini kaybedebileceği belirtildi.
IMF çalışmasında gelecekte değişimin insanların istihdama etkilerinin en önemli ekonomik sorun alanlarından biri olduğu vurgulandı. Bu çalışma alanında kadınların istihdamının öne çıkarıldığı IMF çalışmasında, mevcut koşullar altında dahi kadınların erkeklere göre daha fazla “rutin işler” (daha emek yoğun-vasıfsız işlerde) çalışmakta olduğuna işaret edildi. Bu nedenle sayısallaşma ve otomasyonun en fazla bu gruptaki işleri, dolayısıyla kadınların istihdamını etkileyeceği anlatıldı.
Sayısallaşma ve beraberindeki yüksek düzeyli otomasyonun araştırmaya konu gruptaki 26 milyon kadının gelecek 20 yıl içinde işini yüksek düzeyde tehdit ettiği bulgusu sunulan çalışmada, ülkelere göre değişse de 40 yaş üstü ve daha az eğitimli kadınların en fazla işini kaybetme riski içinde olan grup olduğu belirtildi.
Kadınların daha fazla STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) alanında eğitim görmeye başlaması gerektiği,böylece otomasyon çağında istihdam sorunu yaşamayacağı açıklandı
16.06.2024 20:13:03