ZEHİR YİYORUZ

Bilinçsiz Tarım İlacı Kullanılıyor

Antalya merkezli bir çalışma yeşil biber,salatalık,kabak,patlıcan,çilek ve portakal gibi ürünlerin zehir deposu olduğunu gösterdi. Ürünlerde normaş değerlerin çok üzerinde ''pestisit'' tesbit edildi.
Pestisit, ürünün bozulmaması için kullanılan maddelere verilen genel ad. Kimyasal bir madde olabildiği gibi virüs,bakteri gibi biyolojik bir ajan,antimikrobik dezanfektan olabiliyor.
Yapılan çalışma da meyve ve sebzelerin üretimi sırasında kullanılan pestisitlerin limitlerin çok üstünde kullanıldığı görüldü. Hatta bazı ürünlerde birden fazla pestisit maddesine rastlanıldı.
Uzmanlar,sağlığı olumsuz etkileyen ve kanser vakalarının artmasına yol açan bilinçsiz pestisit kullanımın önlenmesini istediler.                                                                                                                           


06.07.2015 11:28:58