Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmezi şeker ve baklavaların sağlıksız koşullarda üretildiğine dikkat çeken yetkililer, vatandaşların özellikle 10 TL'nin altında ve açıkta satılan tatlıları almamalarını önerdi.
İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Yapıcı, Ramazan Bayramı öncesi tatlı ve şeker alımının arttığını belirterek, merdiven altında üretilen, hijyensiz ortamlarda satılan ürünleri almamalarını söyledi. Özellikle baklavalarda hileye sıkça rastladıklarını belirten Yapıcı, "Yeşil fıstık yerine soya fasulyesini yeşile boyayla boyayarak, baklavanın içerisine yeşil fıstık görünümü vermek için öğütüp koyuyorlar. Şeker yerine glikoz kullanıyorlar bu da sağlığımızı bozuyor.
Kaliteli şeker ile kalitesiz şekeri ayıran en belirgin özelliğin fiyat olduğunu anlatan Yapıcı şunları söyledi: "7-8 TL'ye tatlı satılıyorsa bunlara çok iyi dikkat etmeleri lazım. Çünkü bir tatlının içine konan malzeme ile birlikte fiyatı otomatik olarak yükseliyor. 10 TL'nin altında satılan tatlıları kesinlikle almasınlar. Evine bir kilo alıyorsa yarım kilo alsın ama hijyenik olarak alsın, sağlığını dikkate alarak alsın."