

Uzmanlar Elmanın önemini ve sağlığımıza yararlarını şöyle anlatmakta;
Türlerine göre farklılık gösterse de 100 gr taze elma ortalama 58 kalorisi olan mineral ve vitamin deposu
bir meyvedir. Yeşil ve sarı elmalarda C vitamini oranı kırmızı elmaya göre daha fazladır.
Elma,kandaki kolesterol düzeyini dengeler,yüksek tansiyonu düşürür,kan şekeri düzeyini kontrol altında tutar.
Elma,lifli yapısı ve içerdiği meyve asitleri ile kabızlığı geçirir.
Elma,içerdiği pektin adlı madde ile diyareye de iyi gelir.
Elma suyunun,elmaya göre glisemik değerinin yüksek olması,elma suyunu işleme sürecinde fenolik bileşiklerde önemli düşüşler görülmesi,lif içermemesi nedeniyle elmanın üzerinde tarım ilaçları kalmış olma olasılığı nedeniyle iyice yıkanıp sirkeli suda bekletilmiş elmalardan kabuğunu soymadan günde 2-3 tane yenilmesi sağlımız için yararlı olacaktır.