Milli mücadelesinin sembol isimlerinden olan şehit Gördesli Makbule Hanımın anlatıldığı oyun Akhisar'da tiyatroseverlerle buluştu
Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Kurtuluş Savaşı döneminde Manisa'da istiklal mücadelesinin sembol isimlerinden olan şehit Gördesli Makbule Hanım'ın ve milli mücadele döneminin anlatıldığı Gördesli Makbule' adlı oyununu, Akhisarlı tiyatroseverler için sahneledi.
Gördesli Makbule' tiyatro oyunu, Akhisar Belediyesi Sinema Salonu'nda sahnelendi. Kurtuluş savaşında Yunanlılarla savaşırken şehit düşen Gördesli Makbule ve İstiklal mücadelesi günlerini anlatan tiyatro eseri, seyircilere duygu dolu anlar yaşattı. Manisa'nın Yunanlılar tarafından işgal edilmesinden kurtuluş günü olan 8 Eylül 1922 tarihine kadar geçen sürede yaşananları çarpıcı bir şekilde anlatan oyun, Akhisarlı izleyicilerden de tam not aldı
Gördesli Makbule Hanım, 1902 yılında Manisa'nın Gördes ilçesinde dünyaya geldi. Kalabalık olan ailesinin küçük bir çiftliği ve tarım arazileri vardı. Küçük yaşlarda ata binmeyi ve silah kullanmayı öğrenmişti. 12 yaşında babası Abdullah Efendi'yi kaybetti. Ağabeylerinin himayesi altında büyüyen Makbule Hanım, Eylül 1920'de Ustrumcalı Halil Efe ile evlendi. Daha sonra kocasıyla birlikte akıncı olarak dağlara çıktı.
Yunan ordusunun 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir'i işgal ederek Batı Anadolu'ya doğru ilerlemesi üzerine eşiyle birlikte Kuvayi Milliye emrinde çete savaşlarına katıldı. Bu dönemde büyük yararlılıklar göstererek Yunan kuvvetlerine ağır kayıplar verdirdi.
Makbule Hanım 17 Mart 1922 tarihinde Akhisar-Sungurlu sınırı üzerinde bulunan Kocayayla'da Yunanlılarla girdiği bir çarpışmada başından vurularak şehit oldu. Şehit düştüğünde henüz 21 yaşındaydı.