Dünya Yaşlılar Haftası (18-24 Mart) kapsamında Afyonkarahisar Valiliği koordinatörlüğünde ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ ) ev sahipliğinde 2. Yetişkin Gençler Bocce Oyunları Şenliği düzenlendi. Şenlik AKÜ Rektörlüğü önünden Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı ve il protokolü ile şenliğe katılan misafirlerin AKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tesislerine kadar gerçekleştirilen yürüyüş ile başladı.

II. Yetişkin Gençler Bocce Oyunları Şenliğine Afyonkarahisar Şehit Aileleri ve Gaziler Şüheda Spor Kulübü, Afyonkarahisar Huzurevi, Emirdağ Huzurevi, Sandıklı Huzurevi, Uşak Huzurevi, Denizli Huzurevi, Manisa Turgutlu Huzurevi, Manisa Soma Huzurevi, Bursa Ali Osman Sönmez Huzurevi, Bolvadin Huzurevi, Denizli Çivril Huzurevi, İzmir Narlıdere Huzurevi, Aydın Nazilli Huzurevi ve Muğla Fethiye Huzurevi katıldı.
Bocce Nedir? Nasıl Oynanır?
Boccenin tarihi milattan binlerce yıl öncesine, Anadoluya dayanıyor. En eski spor dallarından birisi olarak kabul edilmektedir. Bugünkü şekliyle, ilk kez Romalılar tarafından oynanmış ve bocce adını da Romalılardan almıştır. O dönemlerde Anadoluda Türklerin var olduğu ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde adı Bocce olmasa da benzer birçok oyunun oynandığı göz önüne alınırsa, Boccenin ata sporlarımızdan olduğunu söylemek de mümkündür .
Oyundaki amaç, attığınız/yuvarladığınız toplarınızın hedef topa (pallinoya) yakın olmasını sağlamaktır. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor ve 15 puan alan oyuncu oyunu (maçı) kazanıyor. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizin yuvarlamanız olanaksızsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atış yapılabilmektedir. Bocce sporu dört farklı oyun sisteminden oluşmaktadır. Bunlar; Raffa, Volo, Petank ve Çim Topudur