Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşının kabulünün 98inci yılında anılıyor. Bazı kaynaklara göre İstanbul Fatihte, bazı kaynaklara göre ise Çanakkale Bayramiçte 1873ün aralık ayında doğan Mehmet Akif, ilk şiirlerini yazmaya okul yıllarında başladı.
Şair, babasının 1888de vefatının ardından yaşadığı sıkıntılar nedeniyle Mülkiye Mektebini bırakıp, mezunlarına hemen iş imkanı veren Halkalı Baytar Mektebine kaydoldu. Mezuniyetinin ardından memuriyet hayatına başlayan ve Anadolu, Rumeli ve Şam bölgelerinde görev yapan Mehmet Akif, 1898de Tophane-i Amire Veznedarı Mehmet Emin Beyin kızı İsmet Hanımla evlendi, bu evlilikten üç kız ve üç erkek çocuğu dünyaya geldi. Ünlü kitabı Safahat 1911de, ikinci kitabı Süleymaniye Kürsüsünde 1912de, üçüncü kitabı Hakkın Sesleri ve dördüncü kitabı Fatih Kürsüsünde 1913te, beşinci kitabı Hatıralar ise 1917de yayımlandı.
Vatan şairimiz Mehmet Âkif Ersoy tarafından yazılan İstiklâl Marşı, 12 Mart 1921'de TBMM tarafından "millî marş" olarak kabul edildi. Ülkemizin ve milletimizin en zor günlerinde yazılan İstiklâl Marşı, neredeyse bir asır geçmesine rağmen hala aynı heyecanla okunuyor.12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.