Turfanda karpuz hasadının başladığı Adana'da ürün veriminde sağlanan artış fiyatları aşağı çekti.
Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, yaptığı açıklamada, karpuz hasadının ağustos ayına kadar sürdüğünü söyledi.Adana'da yaklaşık 120 bin dekarlık alanda karpuz ekimi yapıldığını belirten Tekin, "Karpuzun ekim alanında çok fazla değişiklik yok ama bu sene rekolteyi daha fazla bekliyoruz. Karpuz verimi dekar başına geçen sene 3-4 ton civarıydı, bu sene 5 tonun üzerinde." dedi.
Verimde sağlanan artışla üreticilerin yüzünün güldüğünü dile getiren Tekin, "Karpuz ya dekar hesabıyla komple ya da kilogram fiyatıyla satılıyor. Şu anda bir dekar karpuzun fiyatı 6 bin lira civarında. Tüccar da çiftçi de kazanmış oluyor." diye konuştu.
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan "Karpuzun kilogramı tarlada 1,5-2 lira arasında değişiyor. Türkiye'de üretilen turfanda karpuz tadı, kokusu, lezzeti, aromasıyla dünyanın en iyi karpuzu olmasına rağmen, İran'dan ülkemize karpuz girdiği için turfanda özelliği kalmıyor. Yerli ve milli ürünümüz varken dışarıdan karpuz almaya gerek yok, bunun önüne geçilmeli" dedi.