EKONOMİHaber Girişi : 08 Eylül 2018 11:40

Üryani Eriğinin Hasadı Başladı

Üryani Eriğinin Hasadı Başladı
Sadece Kastamonu’da yetişen Osmanlı mutfağının da vazgeçilmez meyvelerinden Üryanı eriğinin hasadına başlandı
Türkiye'de sadece Kastamonu il merkezinde ve Daday  ilçesinde yetişen, içerdiği antioksidan maddelerden dolayı sağlıklı yaşam meyveleri arasında ilk sıralarda yer alan Üryanı eriğinin hasadı başladı.
                   
Magnezyum, potasyum, demir ve B grubu vitaminleri açısından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan Üryani eriği, bu özellikleri ile oldukça güçlü bir antioksidan etkisine sahip. Vücudu hastalıklara karşı koruyan flavonoidler açısından da zengin olan Üryani eriğini içeriğinde fazla şeker olmadığı için diyabet ve obezite sorunu olanlar da rahatlıkla tüketebiliyor. Kastamonu'nun merkeze bağlı Halife köyünde hasadına başlanan Ala erik (Üryani eriği), ağaçtan toplandıktan sonra kabuğu soyularak kurutuluyor. Kurutularak da tüketilebilen Üryani eriği, çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra pestili, hoşafı ve eğşi (içecek) olarak sofralarda yerini alıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.