GÜNDEMHaber Girişi : 01 Temmuz 2024 14:00

Veganlar için Türk mutfağı kitabı yayınlandı

Veganlar için Türk mutfağı kitabı yayınlandı
Tarladan sofraya ‘ürünlerimiz Turkish Vegan Mutfak adıyla kitap oldu.

Araştırmacı – Yazar Derya Manav, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden derlediği sebze , meyve ve tarifleri kitap haline getirdi.

     

Siyah – Beyaz Yayınevi tarafından yayımlanan Turkish Vegan Mutfak, aslında Osmanlı mutfağından günümüze dek gelenek ve göreneklerimizin, anne ve anneanne mutfağının örneklerinin,  lezzet, sağlık, mutluluk ve keyif olarak bir yansıması.

Vegan beslenme alışkanlığının da artması sonrasında alanında ilk’lerden olma  özelliği taşıyan Turkish Vegan Mutfak, bir yandan sofralara ekonomi ve sağlık taşırken, bir yandan da et kullanılmadan lezzetli sofralar kurmanın şifrelerini veriyor.

Derya Manav, yaşadığı sağlık sorunları sonrasında yöneldiği Vegan yaşam tercihinin zaman içinde böyle bir kitaba dönüştüğünü belirterek, ''Aslında kolay ulaşılabilen, ekonomik, lezzetli ve sağlıklı bir tercih Türk vegan mutfağı. Dünyanın en lezzetli sebze ve meyvelerinin üretildiği bu topraklar bizlere sağlık ve şifa sunuyor. Vegan olsun – olmasın herkes bu tariflerden yararlanarak mide, beden ve ruh sağlığını daha güçlü kılabilir. '' dedi.