Yapılan yeni bir araştırmaya göre papatya çayı ömrü uzatmaya yardımcıymış. Gerontolog Dergisi'nde yayınlanan çalışmanın sonuçlarına göre'' Papatya Çayı'' Ölüm Riskini %29 oranında azaltmakta.
Çalışma 65 yaş ve üstü bireylerde papatya çayı içilmesinin ölüm riski üzerindeki etkisi üzerine.
Çalışmaya göre katılanların \%14'ü papatya çayı içmekte. İçmeyenlerle kıyaslandığında herhangi bir nedenden ötürü ölüm risklerinin \%29 daha az olduğu saptanmıştır.Uzmanlar, araştırmanın sadece kadınlar için geçerli olduğunu söylediler.
Papatyanın yaşlanma karşıtı özellikleri de olduğunu dile getiren Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, "Papatyada anti aging ve sağlığı destekleyici bir dizi besin öğesi vardır. En önemlileri luteolin, rutin, kafeik asit ve kuersetindir. Bunlara ek olarak apigenin adlı antioksidanı içerir, anti kanser ve anti inflamatuar (iltihap karşıtı) özellik gösterir. Papatya kan şekeri ve kan basıncını düşürür, kan inceltici özelliği vardır, bu sayede kalp krizi ve felç riskini azaltabilmektedir. Papatya çok yönlü bir bitkidir, hazımsızlık, ülser, uykusuzluk, anksiyete, hemoroid ve egzema gibi çeşitli sağlık sorunlarının hafifletilmesinde kullanılmaktadır." Şeklinde konuştu.